Десет гръцки острова вече ще са леснодостъпни за турските туристи

Хиос, Лесбос и Родос са част от десет гръцки острова, които турските туристи ще могат да посещават без предварително издадена виза, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви вчера по време на посещение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Атина, че турците ще могат да пътуват до общо 10 острова в Егейско море със седемдневна туристическа виза, която ще им бъде издавана на границата непосредствено преди влизането в Гърция.

В групата на островите за пътуване на турците с облекчен режим попадат още Самос, Кос, Кастелоризо, Патмос, Лерос, Калимнос и Сими, уточнява НТВ.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган беше вчера на първото си посещение в Гърция от шест години насам, по време на което разговаря с гръцкия президент Катерина Сакеларопулу и министър-председателя Кириакос Мицотакис.

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис и турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписаха в Атина декларация за приятелски отношения и добросъседство, обещавайки да се въздържат от действия, които създават напрежение, и да разрешават споровете по приятелски начин. Сред темите на разговорите бяха и визите, а освен въпроса за облекчаване на визовия режим за туристически пътувания на турците, е била обсъдена и възможността за освобождаване от визи с цел осигуряване на по-тясно сътрудничество между турските и европейските студенти, бе съобщено след срещата.

Източник: bta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *