Зеленски благодари на Борисов, Пеевски и Петков: Браним свободата! Заедно укрепваме нашата Европа, заяви президентът

“Благодарен съм на българския парламент за препотвърждаването на доставката на БТР-и за Украйна, както и за новия пакет военна помощ“.

Това послание отправи в платформата Х президентът на Украйна Володимир Зеленски към лидерите Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков, след като Народното събрание отхвърли президентското вето и България изпрати за Украйна БТР-и и гласува нов пакет военна помощ по предложение на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

„Благодаря на политическите лидери Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. С това решение ние укрепваме нашата Европа и браним свободата!”, подчертава Зеленски.

По-рано днес със 147 гласа „за“, 55 – „против“, и седем „въздържал се“ парламентът одобри проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна – неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип, намиращи се във Въоръжените сили на България, които да се използват за подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна.

Източник: dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *