Талантливите деца от ОДК пяха и танцуваха с Дядо Коледа

Валентина ИВАНОВА

Талантливите деца от ОДК за поредна година завъртяха „Весела Коледна въртележка“. Представителните формации изнесоха прекрасен концерт във вторник и зарадваха родители, баби, дядовци и гости, изпълнили залата до краен предел. Сред публиката бе забелязан и областният управител на Кърджали Никола Чанев.

На сцената се изявиха възпитаниците от Школата по модерни танци, Клуб «Театър, творчество и изява», «Източни бойни изкуства», Детска вокална група «ДоРеМи».

Деца от Школата по етнография и краезнание разказаха на присъстващите как са отбелязвали Бъдни вечер и Коледа в Източните Родопи, показаха посрещането на коледари в българския дом, а накрая – как сурвакари са наричали за здраве и берекет.

В Общински детски комплекс поддържат постоянна връзка с Дядо Коледа и винаги го канят на празника. Той не пропусна веселбата и тази година. Внимателно гледа програмата и видя кои деца са били послушни, за да получат подарък в Коледната нощ. Добрият старец остана доволен от видяното и раздаде лакомства на всички участници.

Припомняме, че ОДК има 30-годишна традиция да кани Дядо Коледа, да посети домовете на децата в дните 24 и 25 декември, за да им поднесе подаръци. Но, за да знае добрия старец къде да отиде, родителите на малчуганите, трябва да се обадят на телефон 0361 62324, за да го помолят.

Снимки: Ваня Иванова

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *