Гръцките домакинства ограничават разходите си за празниците заради инфлацията Гръцките домакинства ограничават разходите си за празниците заради инфлацията. Въпреки това се провеждат масови благотворителни кампании с участието на общини, частни фирми и църквата.

Проучване на Съюза на потребителите показва, че 84% от гърците са затруднени за покриване на разходите си по-празниците ,а 89% търсят стоки с по-ниски цени. Повечето средство от семейния бюджет 33% от гърците отделя за храна по празниците, като  се ограничават в купуване на подаръци.

В същото време гърците масово участват в благотворителни акции в помощ на социално слаби семейства. Много средства отделят общините, компании предоставят безплатно храни за пенсионери. Църквата и тази година се явява голям дарител, като дава пари и храни за бедни. От проведените коледни базари училища също участват в благотворителна акция.

Днес Министерството на транспорта съобщава, че цените на билетите за градския и междуградския транспорт се увеличават с 9%,но на същата цена остават абонаментните карти, предава БНР.

Източник: Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *