Двама от убийците на български студент в Лондон получиха доживотен затвор Габриел Стоянов почина миналия ноември, след нападение с нож

Двама от обвиняемите за убийството на българския студент Габриел Стоянов в Лондон получиха доживотни присъди, съобщи BracknellNews, предаде ФОКУС.

21-годишният българин Габриел Стоянов почина миналия ноември, след нападение с нож в Лондон, докато се прибира към дома си късно вечерта.

Трима тийнейджъри бяха арестувани за убийството на Габриел. 18-годишният Алфи Кибъл, който замахнал към него с верига на мотоциклет, но пропусна, 15-годишен младеж, чийто име не се споменава и 17-годишен, който намушкал жертвата с нож в гърдите.=

Обвиняемите са твърдели, че са действали при „самозащита“, но съдията по делото е отхвърлил предположението, че са били провокирани по някакъв начин.

17-годишното момче е признато за виновно в убийство и му е наложена доживотна присъда с минимален срок от 15 години, след което може да обжалва присъдата.

Кибъл от Бексли, Югоизточен Лондон, е признат за виновен за убийство и е осъден на доживотен затвор с минимален срок от 14 години и 9 месеца.

15-годишният младеж, който „подмамил“ жертвата към по-въоръжените си приятели, получи присъда от шест години и осем месеца за непредумишлено убийство.

Обвиняемите бяха осъдени и за притежание на оръжия, което е отразено в присъдите им.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *