Седем нагазиха водите на река Черна за Божия кръст в Смолян, спаси го сержант

40-годишнишят Иван Бялков извади Божия кръст от река Черна в Смолян. За кръста, хвърлен от епископ Висарион, в реката нагазиха 7 души. Бялков е сержант в 101-ви Алпийски батальон. Той пожела здраве на всички. Сержантът улавя Разпятието за трети път в живота си от 15-на опита.

Празникът на Кръщението Господне беше отбелязан тържествено в родопския град. Света Божествена литургия за Йордановден отслужи в храм „Свети Висарион Смоленски“ архиерейският наместник на Смолянска духовна околия епископ Висарион. След това Негово Преосвещенство извърши Велик Богоявленски водосвет пред катедралния храм в центъра на града. След това освети бойните знамена на 101-ви алпийски полк. Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави присъстващите и военните по повод големия празник и пожела със осветената вода на Богоявление всеки да приеме здраве, дълголетие, повече оптимизъм и щастлив живот.

Лититийното шествие до моста на р. Черна до Авторемонтния завод бе предвождано от общинския духов оркестър. С участието на почетен караул по-късно бяха поднесени и венци пред паметника на Христо Ботев на площад „Свобода“ по повод 176 години от рождението му.

Източник: smolyanpress.net

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *