Инж. Изет Шабан запозна кметовете в Ардинско с новия бюджет Градоначалникът предложи създаване на фонд, който да улесни кандидатстването им по проекти

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе първата за 2024 година работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. Тя се проведе в заседателната зала на общината. Присъстваха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, както и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

Кметът Изет Шабан поздрави кметовете с новата година и им пожела много здраве, ползотворна и успешна година. „Нека да направим така, че да продължаваме да утвърждаваме доверието на хората към нас. Това ще го постигнем заедно с много работа и инвестиции“, заяви Изет Шабан.

Кметовете на населените места бяха запознати с параметрите на новия бюджет на община Ардино за 2024 г., както и с проектите, които ще се реализират на територията на общината. Кметът Изет Шабан предложи инициатива в общината да се учреди фонд, чрез който кметовете на населените места съвместно с гражданите да кандидатстват с проектни предложения.

И на тази среща Изет Шабан предложи на кметовете да направят още веднъж оглед на сградите на кметствата, оборудването и обзавеждането на техниката и при необходимост да направят съответните предложения в общината.

Кметът Изет Шабан съобщи, че е получил покана от ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса за участие в традиционна земляческа среща на ардинци в Бурса, която ще се проведе на 10 февруари. „През февруари 2023 г. поради катастрофалното земетресение в южна и централна Турция не се проведе земляческата среща в Бурса. Поради пандемията от коранавирус не бяха проведени землячески срещи и през 2021 и 2022 г. Надявам се сега да се състои срещата. Ние винаги сме поддържали добри взаимоотношения с нашите изселници, които живеят в Бурса. През лятото имаме намерението да възобновим и земляческата среща-пикник на поколенията под надслов „Ардински земляци в Бурса“. Да направим така, че да създадем среда за среща на поколенията, за да може младите хора да не забравят за родния си край. Идеята ни е тази година да го направим под формата на проект съвместно с побратимената община Нилюфер – обмяна на опит, как се управляват кметства, как се управляват отделни сектори, как решават проблеми на околната среда. Мисля, че ще бъдем взаимно полезни и ще научим нещо ново“,  заяви Изет Шабан. Той отправи своите най-сърдечни пожелания за много здраве, късмет и мир на всички ардинчани където и да се намират те.

                                                                                                                                                                                                         🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *