Жителите на Момчилград искат повече детски и спортни площадки

Обновяване на емблематични места в града и повече инфраструктурни проекти по селата предлага проектобюджета на Община Момчилград за 2024 г.

26 420 000 лева е проектът за бюджет на Община Момчилград за 2024 година. От тази сума 16 365 725 са дофинансиране от държавата за целеви дейности. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проектобюджета, което се проведе в Момчилград. В него участваха кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на разпоредителния орган Ерсин Юмер, граждани, общински съветници, кметове на населени места. В определения срок в общинска администрация са постъпили над 40 писмени предложения на момчилградчани. Повечето от тях са искания за подобряване на части от инфраструктурата, подмяна на улично осветление, изграждане на спортни и детски площадки, екопътеки.

По време на дискусията от общинска администрация заявиха, че през следващата година се предвиждат ремонти на улици в града и населените места, рехабилитация на общински пътища, изграждане на водопроводи и канализации и други подобрения на инфраструктурата в общината. В държавния бюджет за 2024 година са заложени три мащабни проекта на Община Момчилград. Осигурени са средства, с които емблематичното старо кино в града ще бъде превърнато в експо център, централният площад ще бъде обновен основно и ще бъде извършена пълна рехабилитация на пътя за село Ауста.

„Имаме много проекти за града, реализирането на които ще промени облика на Момчилград. В същото време не забравяме и малките населени места. Както и през миналия мандат наш дълг е да достигнем до всеки жител на общината, независимо дали живее в града или в малката и отдалечена махала. Мисля, че успяваме да спазваме баланс и жителите на общината го оценяват“, заяви кметът на общината Илкнур Кязим.

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *