Има изявен желаещ да вземе на концесия басейните в Кърджали Кметът Ерол Мюмюн е насрочил разговор с фирмата

Нов живот

На януарската сесия на общинския съвет в Кърджали отново бе повдигнат въпросът за неработещите открит и покрит басейни, за изграждането и поддържането на които са похарчени милиони левове от бюджета.

Кметът Ерол Мюмюн е насрочил разговор с представител на фирмата, която заяви интерес да вземе на концесия двата неработещи в момента басейна в Кърджали.

На въпрос на Радослав Милев, общински съветник от „Демократична България“, градоначалникът обясни: Желанието е заявено още на 20 март 2023 година и аз нямам обяснение защо веднага не е потърсен контакт. След като встъпих в длъжност, разговарях с представител на фирмата, който ме увери, че намеренията му са актуални. Насрочил съм среща с представител на фирмата следващата седмица. Поддържането на 2-та басейна в пазарни условия е нерентабилно. Както е известно на всички ви, за да влязат в експлоатация тези съоръжения и да служат на гражданите по предназначение, не е по силите на общината. По-добре да построим нов басейн, отколкото да ремонтираме съществуващия.

Ерол Мюмюн заяви, че иска общинският съвет и администрацията да стигнат до решение, така че ефектът да бъде усетен от всички кърджалийци.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *