Ремонтът на пътя Джебел – Тютюнче е към своя край Работи се интензивно, като освен новата асфалтова настилка, ще се обособи и пешеходна алея с ново осветление

На финалната права е вече изграждането на пътя към джебелското село Тютюнче. Работи се интензивно, като освен новата асфалтова настилка, ще се обособи и пешеходна алея, която е с дължина над един километър. Ново осветление също ще бъде монтирано.

Припомняме, че основният ремонт на пътя Джебел-Тютюнче започна след като кметът на общината Неджми Али подписа през септември м.г. споразумение за финансиране на проекта с Министерството на регионалното развитие. Средствата са в размер на 960 000 лева с ДДС.

„Радвам се, че успяхме да договорим това финансиране. Контрактът, който подписахме, е плод на добрата и конструктивна комуникация между Общинската администрация и регионалното министерство. Благодаря лично на министър Андрей Цеков за разбирането, което прояви. С тези средства ще решим един дългогодишен проблем“, посочи още тогава кметът на Джебел Неджми Али.

Състоянието на пътния участък изискваше спешен ремонт. Проблемите по трасето започнаха още през 2015 година, когато активизирало се свлачище „отхапа“ част от платното, на влизане в селото.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *