Фермерите от Кърджалийско излизат в петък на масов протест на спирка „Джебел“, блокират пътя за „Маказа“ и „Момчилград“

Валери КОВАЧЕВ

Масов протест на земеделските производители от област Кърджали ще се проведе на 9 февруари, петък, от 11 часа на спирка Джебел, научи „Нов живот“ от Бойко Синапов, председател на Националната асоциация „Обединени български животновъди“. В него ще се включат със земеделска  техника и животни животновъди, зеленчукопроизводители, зърнопроизводители и оранжерийни зеленчукопроизводители. От 11 до 12 часа смятат да блокират главния път към ГКПП „Маказа“ и пътя за Момчилград.

Основното искане на протестиращите ще бъде оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Нашите предложения не намериха място в Стратегическия план за развитие на земеделието през новия програмен период на Европейския съюз, казва Бойко Синапов. Ще настояват  за незабавно изплащане на неизплатените субсидии в сектор „Земеделие“ и за премахване на тежката бюрокрация и тежките изисквания при кандидатстване за субсидии.

По думите на Бойко Синапов министър Кирил Вътев не е защитил пред правителството бюджет за компенсиране загубите на земеделските производители заради войната в Украйна. Тази помощ се дава с решение на Европейския съюз. За да се върне земеделският сектор към нормална работа министър Кирил Вътев трябва да си подаде оставката. Искаме да дойде човек, който да подреди нещата, заявява Синапов.

Участниците в протеста ще се съберат на спирка „Джебел“ в 10.30 часа.

Последвайте ни и във Facebook

3 Отговори

  1. Кольо каза:

    Стига чакате на готово научете се натруд, работете и ще имате всичко. Аба Бойко, артик всички хора искат на готово от народните пари на родината, защо само на тебе трябва да се дават от тези пари на хората, ти добре ли си.

  2. плашат гаргите каза:

    Преди Вътев да подаде оставка- Всички животновъди при животните, всички зърнопроизводители на нивата. Иначе ние ще си кажем думата в магазина и ще знаем чия стока да купим/ изборът ни е чужда стока или наша, която липсва или е със суровини от Бангладеж/

  3. отчет каза:

    Да пуснем ли разпечатка колко пари ти и хората около теб са получили , а ние ядем колбаси от внесено 20 годишно говеждо, не че липсват нашенски мърши, вкарани в колбасите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *