Кърджали да чества жертвите на тоталитарните режими, поиска синият съветник Радослав Милев

  • 1 февруари и 23 август да влязат в културния календар и да се отбелязват като градско събитие
  • Местният парламент отложи решението за следващата сесия

Валентина ИВАНОВА

Радослав Милев, общински съветник от «Демократична България», предложи в културния календар на община Кърджали да бъдат добавени още две дати, които гражданството да отбелязва така, както това се прави на други места.

На сесията в петък той поиска 1 февруари – Ден на почит към жертвите на комунизма, и 23 август – денят, в който цяла Европа се прекланя пред жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век, да се отбелязват като градско събитие.

Няма основание Кърджали, като един европейски град, да отстъпва от европейските ценности, заяви от трибуната Милев.

Юсеин Ахмед от ДПС припомни на колегата си, че е трябвало предложението да мине през постоянните комисии, затова по-добре да не се взема решение на тази сесия, а да остане за следващата.

Зам.кметът Веселина Тихомирова също се обяви за отлагане на гласуването, докато администрацията също се запознае с предложението.

Синият съветник обясни, че тези дати се отбелязват след решения на Европейския парламент и на Народното събрание на България, така че не нужно специално съгласуване в комисиите на на нашия общински съвет.

В крайна сметка отложиха решаването на въпроса за мартенската сесия. Представителите на ДПС и БСП гласуваха «За», на ГЕРБ – «Въздържал се», а двамата съветници от «ПП-ДБ» бяха «Против».

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *