Община Кърджали спешно укрепва подпорната стена на блок Орфей юг Проблемът стои нерешен от 20 години, 40 семейства живеят в страх

Нов живот

Община Кърджали е възложила изработването в спешен порядък на проект за укрепване на подпорната стена на блок „Орфей юг”. 40 семейства живеят в страх, че сградата им се руши. Причината е лошото състояние на подпорната стена до техния блок «Орфей юг». Съоръжението е компрометирано и на места са се образували видими пукнатини. Такива има и по фасадата на блока.

Оглед бе извършен през 2021 година, но не последваха действия

Проблемът е стар, може би отпреди 20 години, твърдят обитатели на блока. Те са подавали неведнъж сигнали до различни институции, в това число и към общината.

През 2021 година кметът Хасан Азис и неговият заместник по строителството инж. Катя Митовска посетиха потърпевшия блок, но не последват никакви действия.

След поредния сигнал, преди дни експерти от общината и инженери от В и К направиха оглед на место. Планират да се възложи спешно проектиране за укрепване на стената и блока и да се кандидатства за финансиране пред Фонд „Бедствия и аварии”.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *