Учениците от училище „Васил Левски“ в Кърджали отбелязаха патронния си празник и годишнината от гибелта на Дякона

Нов живот

Цялата седмица преди тържеството беше посветена на техния патрон. Възпитаниците на училището се включиха в следните конкурси:

– за рисунки и илюстрации, като почетното първо място заеха Еджем Наз от 3 клас и Ердем Рамадан от 1 клас.

– за писмо до Апостола – тук най-силно се откроиха писмата на Методи Славчев от 4 клас и Егехан Чапкан от 6 клас които се наредиха на първо място.

– за презентация – в тази категория първото място беше заето от Ерен Акиф от 4 клас.

Наред с конкурсите бяха организирани и спортни състезания – народна топка, футбол и баскетбол. Първенци в народната топка станаха учениците от 3 клас. Футболният мач беше спечелен от 5 клас, а волейболният – от 6 клас. И тази година учениците не пропуснаха да участват в състезанието за „Лъвски скок“, в което първи места в начален етап заеха Джан Илмаз от 1 клас, Умут Юсеин и Джан Юлиянов от 2 клас, Умут Милев от 4 клас и Ахмед Ахмед от 4 клас, а Сунай Селяхтин от 7 клас спечели надпреварата в прогимназиален етап.

Седмицата завърши с радиопредаване, посветено на годишнината от обесването на Васил Левски. Бяха чути едни от най-силните и въздействащи слова на Апостола, както и такива, посветени на него. След това с всички рисунки от конкурса за илюстрация беше подредена изложба.

Несъмнено кулминацията беше на 19-ти февруари, когато се проведе и тържеството за Патронния празник на училището. То мина под звука на тържествени песни, посветени на Дякона и рецитиране на най-емблематичните стихотворения за Левски. Участие взеха ученици от цялото училище. Седмокласниците от своя страна се изявиха и на театралната сцена, като представиха драматизация на разказа „Апостолът в премеждие“, с което потопиха всички в атмосферата на тогавашната епоха. Възпитаниците, които бяха подготвили презентации, имаха възможност да представят своя труд пред всички.

В края на тържеството директорът на училището – Г-жа Дарина Делчева награди победителите в различните конкурси от седмицата, посветена на Апостола.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *