С три медала се прибират от Плевен девойките на Арда бокс

  • Девет състезатели представят Кърджали на държавното първенство
  • Младежите влизат в битката на 22 февруари

 

Валентина ИВАНОВА

Четирите участнички от «Арда бокс» се прибират с три медала от Държавното лично-отборно първенство и турнира за Купата на България при младежи, девойки и жени.

Те достойно защитиха името на кърджалийската боксова школа. Дебютантката в официално състезание Есма Хюсеинова спечели безапелационно златния медал в категория 60 кг. Айлин Антонова /62 кг/ също участва за първи път, но достигна до вицешампионската титла.

Отборът на „Арда бокс“ в Плевен

На Пънар Мехмед й се падна на полуфинала представителка на домакините, а у дома и стените помагат, та плевенчанката продължи в битката за златото, а кърджалийката се задоволи с бронзовото отличие в категория 46 кг. Това споделиха за „Нов живот“ треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов и неговия помощник Ергюнал Сабри.

Есма е новото откритие на селекционера, който е доказал, че има опитно око за таланта. След награждаването Узунов урежда приятелска среща на своята възпитаничка с победителката в категория 63 кг от Монтана. Кърджалийката побеждава още в първия рунд и привлича вниманието на олимпийската шампионка и треньорка на националния отбор Стойка Кръстева.

Алейна Мехмед грабна златото в кат. 81 кг

Пънар е ученичка в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“. Другите три боксьорки на „Арда бокс“ учат в ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров».

Бившата състезателка на „Арда бокс“ Алейна Мехмед, която в момента играе в „Локомотив“, спечели шампионската титла в категория 81 кг. Това е 7-мото й златно отличие от държавно първенство.

Близо 300 боксьори от над 50 клуба мерят сили в Плевен. От „Арда бокс“ участват младежите до 18 години Милен Тодоров в категория 67 кг, Любен Иванов – 71 кг, Веселин Митков – 54 кг, Захари Райнов и Иван Станчев – 51 кг. Техните двубои предстоят.

Шампионатът ще завърши в неделя, 25 февруари.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *