Събират пчеларите на семинар в Кърджали, запознават ги с пролетното развитие на пчелните семейства

Валери НЕДЯЛКОВ

Семинар на тема „Пролетно развитие на пчелните семейства и профилактика на вароатозата ще се проведе на 24 февруари /събота/ от 14 часа в зала 307 в Дома на техниката в Кърджали. Лектор ще бъде доц. д-р Пламен Христов от Института по животновъдни науки в Костинброд. След лекциите ще има демонстрация в пчелина на земеделския стопанин Неделчо Димитров в село Седловина. При лошо време демонстрацията ще се проведе в зала, като лекторът ще илюстрира нагледно своето изложение с подходящи дидактически материали.

По време на форума ще бъдат представени методите за улесняване и ускоряване на пролетното развитие на пчелните семейства, както и новостите относно борбата с вароатозата. Присъстващите ще научат за същността на роенето и причините за възникване на роевото състояние, както и начините за неговото недопускане.  Освен това те ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.

Семинарът се организира от Териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието в Кърджали, Института по животновъдни науки в Костинброд и Териториалната организация на Научно-техническите съюзи в Кърджали.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *