Случаят около изчезването на 17-годишната Ивана от Дупница се заплита

Продължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от ДупницаКметът на града Първан Дангов заяви, че ще поиска писмени обяснения от директорката, психолога и класния ръководител на училището, в което учи момичето, съобщи NOVA.

Според думите му се е стигнало до изчезването на детето, защото „някой не си е свършил работата”.

„Имам неофициална информация, че поведението на Ивана е било известно на всички. Най-малкото на класната ръководителка. Учениците са проявили агресия спрямо нея, узнавайки за това поведение. Знаете ли колко жестоки могат да бъдат децата, особено в тази възраст? Ивана е била дете със заболяване”, съобщи Дангов.

Той посочи, че съзнателно провокира разговор в обществото по случая. „Провокирам го с всички последствия, които може да има. И ако има вина по веригата, съм готов да кажа, че съм виновен аз, за да няма пак кампании от такъв тип”, категорично заяви кметът.

Дангов допълни, че Ивана е със заболяване на психиката, което е идентифицирано от лекар. „Била е консултирана от психолог и психиатър. Но това е останало скрито от обществото, родителите са го знаели. Късно са подали сигнала за изчезването ѝ”.

Дойде мигновенен отговор и от училището на момичето. 17-годишната Ивана не е била жертва на тормоз от свои съученици или учители в училището, което е учила. Това заявиха директорът на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии и училищният психолог пред БНТ.

Според педагозите в учебното заведение поведението на момичето се е променило драстично през последните няколко месеца. От началото на тази учебна година според класната на Ивана – Весела Владимирова, изчезналото момиче от спокойно дете се е превърнало в конфликтно. Започнала да говори цинизми, да пие енергийни напитки и да влиза в часовете на други класове без разрешение.

Майката на Ивана преди дни сподели, че е много притеснена. По думите ѝ дъщеря ѝ е получила забележка от учител да не пие лекарство на територията на училището. Ивана се разстроила и излязла извън сградата на учебното заведение. По разказ на майката дъщеря ѝ се опитала да се свърже по телефона с нея чрез друг човек, но тъй като в този момент жената разговаряла – връзка не била осъществена.

Бащата благодари на всички, които се включиха в търсенето и уточни, че дъщеря му е имала проблем със съучениците си. А за да остави телефона си, значи е била сериозно ядосана.

Ивана Георгиева е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, когато родителите ѝ са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала и потърсили помощ. Момичето е в неизвестност от момента, в който си е тръгнало от училище и е оставило телефона на учителката си.

Момичето е било забелязано на записи от камери около магазин в града. Доброволците претърсват голям участък около местността „Бинека“. Работи се и с дронове.

И днес доброволци, полицейски и горски служители се събират, за да разширят периметъра на търсене.

Дарик.нюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *