Артисти и публика пяха Пътнико свиден на тържествения концерт в Дома на културата /ВИДЕО/ Спектакълът изпълни кърджалийци със самочувствие и гордост в навечерието на 3 март

Валентина ИВАНОВА

Концертът в Дома на културата на 1 март изпълни кърджалийци със самочувствие и гордост в навечерието на националния празник на България.

Начало дадоха гвардейците, изнасяйки танц с трибагреници под звуците на „Ботев марш“. Последваха въодушевените изпълнения на малките възпитаници на школите по пиано и цигулка, балетното студио, гайдарския състав, както и на артистите и хора на Музикалния театър.

Красотата на българското народно изкуство демонстрираха детският танцов състав, Битовият оркестър, Фолклорният ансамбъл „Орфей“. Пъстрите костюми, огнените ритми и радостното излъчване на изпълнителите създадоха истинско празнично настроение у зрителите дни преди 3 март.

Накрая солистките Иванка Христева и Радостина Желева и хорът на Музикалния театър увлякоха цялата зала да пее с тях любимата песен „Пътнико свиден“.

Вдъхновената публика дълго аплодира изпълнителите, които получиха кошница с цветя от кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн. Областният управител Никола Чанев и лидерът на ГЕРБ Цвета Караянчева поздравиха самодейците за прекрасния концерт.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *