Неделно училище „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали навърши 12 години

Нов живот

Неделното училище при Средновековен манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали отбеляза своя дванадесети рожден ден. Техният духовен наставник от началото до сега е отец Николай Величков. Той започва едва с 6-7 деца през 2012 година. Днес училището има над 100 деца, а интересът към духовното образование не престава.

Днес с торта, много вяра и  усмивки децата посрещнаха 12-тия рожден ден на Неделното училище.

Ето какво написаха във Фейсбук профила си по повод празника: 

„Честит празник! Честит рожден ден! Честита нова година от живота на Неделното училище!

Да си благопожелаем да бъде изживяна по волята на Бог!
Колко много грижи и любов даде Неделното училище на децата и родителите на Кърджали? Това са 12 години! Това е един детски живот!
Да имаш духовен наставник, който да те насърчава и наставлява в истинската Православна вяра, да те предпазва от лъжеучения и секти, да гради в теб морал и човечност, да възбужда в паметта ти почит към род и родители, да те учи да откриваш безценния духовен свят, да те води в прегръдката на Христос, Който е казал: „оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене, защото на такива е царството небесно“ (Мат. 19:14), това е незаменим безценен дар!
Родители, помнете, че Православната вяра ни е съхранила през вековете. Помнете, че в лоното на Църквата децата са на най-сигурното място на земята. Че Църквата дарява най-доброто социално общуване и всякога е загрижена за доброто израстване на децата. В Църквата са най-добрите приятели – светиите, на които по всяко време можеш да се довериш.
Нека да благодарим за това, което имаме в Кърджали, да ценим положения труд на всички, които са се потрудили през годините за това да го има, да го съхраним, защото е безценно и в мир, духовна радост и сплотение да го продължим и наградим.“

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *