Картина с изглед от село Женда ще краси дома на Генералния консул на Турция Кметът на Черноочене инж. Айджан Ахмед и Корхан Кюнгерю обсъдиха бъдещи проекти

Исмет ИСМАИЛ

Генералният консул на Република Турция в град Пловдив Корхан Кюнгерю посети Община Черноочене.

Той беше посрещнат от кмета на Общината инж. Айджан Ахмед,  зам.-кметовете инж. Ергин Дурмушев и Ферхад Фархад,  секретарят инж. Рушен Фейзула, както и представители на общинското ръководство.

Възможностите за развитието на сътрудничество в областта на образованието и културата бяха само част от акцентите по време на срещата.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед запозна госта с успешно реализираните  от общината проекти. Той изтъкна, че основни приоритети на общината са благоустрояването на населените места, развитие на икономическите дейности, туризма и други, чрез които младите да останат да живеят в района на Черноочене.

Бяха разменени подаръци между двете страни.

Инж. Айджан Ахмед подари на високия гост картина с изглед от село Женда. Генералният консул с интерес изслуша историческите данни за местността и  живота на хората от близкото и далечно минало.

Кметът на Общината представи на дипломата актуалното състояние на сътрудничеството между Община Черноочене и побратимената турска община Селчуклу, област Кония. Той изрази желанието да се разширят добрите взаимоотношения с други общини от югоизточната ни съседка .

От своя страна Генералният консул на Република Турция в град Пловдив Корхан Кюнгерю благодари за топлия прием. Той изрази готовност да помогнат за съживяване, разширяване и утвърждаване на взаимоотношенията между общини от двете страни.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *