Себихан Мехмед: Създаден е Оперативен щаб във връзка със ситуацията, но това е природата Дъждовете паднали в община Крумовград са приблизително 100 литра на квадратен метър

Галина АВРЕНЛИЕВА

„В момента има създаден Оперативен щаб във връзка с падналите обилни дъждове в община Крумовград. Работи се на терен, оглеждат се пораженията, които са предимно наноси пръст по пътната инфраструктура.“ Това каза за „Нов живот“ кметът Себихан Мехмед.

Тя допълни, че вследствие на поройния валеж са били залети селскостопански ниви, които са площи извън регулация.

„Не е тайна, че старият пазар бе залят, но се надяваме с приключване на проекта по изграждане на новата канализация това да се нормализира. В момента нивото на река Крумовица се покачва, но това е природата. Не смятаме, че ще прелее. Залетите ниви и терени в нашата община са от река Елбасан, в района на село Луличка. Имаше опасност мостът, там, да бъде залят, но за щастие това не се случи.“, коментира още Себихан Мехмед.

В община Крумовград към момента не е обявено бедствено положение. Пострадали са три семейства, които са се настанили в незаконна пристройка намираща се в землището на село Пелин.

„Предложихме им да бъдат настанени в Центъра за бездомни хора, но те отказаха. Увериха ни, че ще останат при свои роднини. Въпреки всичко ние им дадохме дюшеци и одеяла“, добави кмета на община Крумовград.

Припомняме, че рано тази сутрин в рамките на 3 часа валя пороен дъжд в община Крумовград.  За времето от 7, 30 до 10, 30 часа  са паднали приблизително 100 л/кв. м.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. съветник каза:

    Да, бяха при хората, така се прави! За реката областният управител ще се погрижи с дарението на общината , видно от последното заседание на общинския съвет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *