Бъдещи първолаци вече знаят повече за рециклирането

Исмет ИСМАИЛ

Децата от четвърта подготвителна група „Калинка“ към Детска градина „Знаме на мира“ село Черноочене отбелязаха 18-и март – Световен ден на рециклирането. Малчуганите вече знаят повече за разделното събиране на отпадъците.

Това стана ясно след открит урок, на който обогатиха познанията си, за разделно събиране на отпадъчни материали.

С помощта на учителките и чрез забавни игри се справиха отлично с поставената им задача за разделно събиране на отпадъци.

Децата формираха представи и умения какви боклуци в кои цветове на контейнери се изхвърлят. Научиха любопитни факти, за рециклирането на отпадъците.

Разделното изхвърляне на отпадъците е важна предпоставка, за опазване на природата, казаха преподавателките на групата.

Рециклирането е система от мероприятия за разделно събиране на отпадъците от хартия, метал, стъкло, пластмаса, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, батерии и други. Така се предотвратява попадането на опасни отпадъци в околната среда и се намалява въздействието на човека върху нея чрез повторно използване на суровините и материалите след тяхното рециклиране.

През 2018 г. Световната организация за рециклиране /Bureau of International Recycling/ обяви за първи път 18-и март за Световен ден на рециклирането.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *