Нов обширен паркинг посреща пациентите на областната болница в Кърджали Отреден е сектор и за автомобилите на персонала

Нов живот

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ обособи паркинг в близост до входа, за да могат посетителите на здравното заведение да оставят автомобилите си краткосрочно. Площта му е 1 818,95 кв. м. Пациентите и съпровождащите ги близки могат да паркират почасово. Предвидена е и площадка за колите на персонала.

МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” обяви търг за отдаване под наем на обекта.

Досега отредените места за паркиране бяха крайно недостатъчни за служебните коли, личните автомобили на служителите и пациентите. Посетителите бяха принудени да паркират често и на непозволени за това места – по тротоарите, пред входа на болницата, на самата улица, която и без това е изключително тясна. Това поставяше под риск придвижването на пешеходците.

Неправилно паркиралите автомобили препречваха и маршрута на линейките на ЦСМП и възпрепятстваха възможността служителите да извършват по най-бързия начин своите професионални задължения.

Изграждането на паркинга стана особено наложително след въвеждането на Синята зона. Тесните улички край оградата се задръстиха с коли на шофьори, които искаха да си спестят 1 левче за платено паркиране. Живещите в района бяха пропищели от безразборното струпване на автомобили, често блокиращи гаражите и входните им врати.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *