Певци и танцьори от Гимназията по транспорт в Крумовград дариха радост и надежда на възрастни хора

Певци и танцьори от групите „Фолклорна мозайка“ и „Веселите приятели”   от ПГ по транспорт  с пролетен концерт в Дома за стари хора в Крумовград

 Моите съученици, певци и танцьори от групите „Фолклорна мозайка“ и „Веселите приятели“ и от клуб „Млад журналист“ при ПГ по транспорт, заредени с пролетно настроение и след обещанието, което дадохме в края на миналата година, посетихме нашите сърдечни почитатели от Дома за стари хора в Крумовград, по покана от директора на дома  Ибрям Ибрямов.

Като млад човек си давам сметка колко е важно както за нас, така и за възрастните, да си показваме любов и уважение. Да, в днешните времена това като че ли е дефицит, но има ли по-голяма радост, когато видиш благодарността  в очите на възрастните хора  , които слушаха и гледаха  изпълненията на песни и танци от всички фолклорни области на България. Трудно е да се опише (трябва да се преживее!) прекрасната атмосфера на радост, завладяла всички, а баба Зорка, както и преди, пя и игра заедно с нас.

Пролетта е сезонът на надеждите. Мисля,  че успяхме да дарим нашата младежка радост и надежда на възрастните хора. Те го заслужават и го очакват. Затова си обещахме нови срещи.  Отново се уверих в  една голяма истина, че почитта към възрастните хора ни дава двойно по-голяма радост.

Мине МУСТАФА,  8 клас
Снимки: Дида АРНАУДОВА
от клуба на младия журналист при ПГ по транспорт в Крумовград

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *