Футболистите на Евридика победиха с 2:1 в оспорван двубой с Яворов Дербито се осъществи по програма „Заедно в изкуствата и в спорта“

Нов живот

На 26 март в двора на Професионална гимназия по облекло и дизайн ,,Евридика“ се проведе спортно състезание по футбол. Мачът беше между отбора на домакините и ученици на ОУ ,,Пейо Крачолов Яворов“.

Дербито се осъществи по Модул 2 на Национална програма ,,Заедно в изкуствата и в спорта“, чиито цели са: осигуряване на условия за личностно развитие на учениците чрез екипно взаимодействие при участието и изявата им в колективни спортове и изкуства, насочени към стимулиране на техните интереси, способности и компетентности; засилване на интереса на учениците за участие в групи/отбори за колективни спортове и изкуства; насърчаване на работата в екип и подобряване на социалните взаимодействия на учениците; изграждане на умения за отговорно и дисциплинирано поведение и за самоконтрол; развитие на спортните способности на учениците и изграждане на умения за здравословен начин на живот.

След изпълнението на дузпи в интересната и оспорвана футболна битка, победител с 2:1 стана отборът на ,,Евридика“, който получи медал и грамота. Медал и грамота имаше и за отбора на ,,Яворов“, а всички участници получиха грамоти за успешно представяне във футболната среща.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *