Започва Седмицата на гората, вижте проявите на Горските стопанства в Кърджалийско

Валери НЕДЯЛКОВ

От 1 до 7 април ще се проведе традиционната Седмица на гората. Тази година тя ще премине под мотото „Гората е живот … и обща отговорност!“. Южноцентралното държавно предприятие в Смолян обяви програмата с проявите в своите териториални поделения – Държавните горски стопанства /ДГС/. От 1 до 5 април в ДГС в Ардино ще има залесяване с пикирани фиданки в двора на ДГС, почистване на горски територии в ТК „Белите брези“, предоставяне на фиданки от медоносни видове на населението – в подкрепа на пчеларството и посещение на горски разсадник с ученици от СУ „Васил Левски“ и ОДЗ „Слънце“.

ДГС в Момчилград ще предостави фиданки на населението от Момчилград и Джебел, ще почисти района на горския разсадник в Момчилград и канавките и гората покрай републиканския път Джебел-Мрежичко.

Служители от ДГС в Крумовград и ученици ще залесят фиданки в двора на СУ „Васил Левски“. Ще бъде почистен района и освежени пейките и масите около Паметника на лесовъда.

Държавно ловно стопанство „Женда“ в Кърджали ще участва в залесяване в района на Водното огледало. В акцията ще се включи общината, институции и неправителствени организации.

Служители от Горското стопанство в Кирково, учители и ученици от СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Бенковски се включиха в залесяване на опожарени площи в землището на Самодива.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *