Кърджалийски ученици се запознаха с възможностите, които предлага Тракийския университет в Одрин

В залата на Дома на културата ръководството на университета в лицето на неговия ректор проф. Ерхан Табакоглу, заместник-ректора проф. Д-р Осман Хатипоглу и директора на Отдел „Чуждестранни студенти“ – Руфат Гьоргендерели, презентираха какви специалности предлага учебното заведение, както и условията, в които се обучават студентите.

Приветствия към присъстващите отправиха кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и областният управител Никола Чанев.

Надеждата за бъдещето сте вие. С тези думи се обърна към учениците в залата кметът Ерол Мюмюн.

В житейския си път човек несъмнено минава през няколко важни етапи и първият от тях е именно, когато поема по пътя на висшето образование. Затова е много важно да бъде направен правилния избор, този, който ще ви осигури реализация и кариерно развитие. Вярвам, че ще за всички вас ще бъде от полза да се запознаете с възможностите, които предлага един от най-големите университети в Република Турция. В Тракийския университет има много специалности, особено в сферата на медицината,  а всички знаем каква нужда имаме именно от такива специалисти, посочи кметът на Кърджали.

За нас са изключително важни добросъседството и комшулука. Знаем, че тук в Кърджали живеем хора от различни етноси и религии, живеем заедно от стотици години. Вярвам, че Тракийският университет в Одрин може да направи така, че в Кърджали да дойдат още по-подготвени студенти от различните специалности, каза областният управител Никола Чанев.

На представянето на университета присъстваха много ученици, директори на училища в Кърджали, началникът на РУО – Кърджали Ангелина Костова, кметът на община Черноочене – Айджан Ахмед.

По рано през деня беше подписано Споразумение за сътрудничество между Община Кърджали и Тракийски университет – Одрин, Република Турция. Подписи под документа поставиха кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и ректорът на Тракийски университет – Одрин проф. Еркан Табакоглу.

Споразумението има за цел сътрудничеството между страните, които го подписват, като ръководени от взаимен интерес обединяват усилията си за постигане на резултати в осъществяване на обмен и сътрудничество между страните в областта на образованието, здравеопазването и технологиите; осъществяване на обмен и сътрудничество между страните изразяващи се в интензивни контакти за споделяне на полезен опит, изследвания и добри практики в различни сфери на обществено-социалния живот; обмен на информация, управленски и професионален опит в развитието на обучението в сферата на здравеопазването.

Тракийският университет е един от най-старите престижни университети в Р Турция. В момента в него се обучават 42 000 студенти. От тях 5060 са от чужбина. В структурата на университета действат 14 факултета, 10 факултета за магистърски програми. Предлагаме много добро образование. Освен това Тракийският университет е положил основите на Балканското сдружение на университетите, в което членуват 92 университета. От България 19 университета са членове на тази организация.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *