Гимназията по транспорт в Крумовград стана на 60 години Училището посреща юбилея с два спечелени проекта на стойност над 450 000 лева

В празнична атмосфера на 29 март 2024 година професионалната гимназия по транспорт „Христо Смирненски“ в Крумовград чества своя патронен празник и 60-годишнината от основаването си.

Гости на тържеството бяха Ангелина Костова, началник РУО-Кърджали, Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград, Неждие Акиф –  зам.-кмет, Цветан Терзиев, директор на СУ „Васил Левски“ в Крумовград, Радостина Пашова, ръководител на Дирекция за социално подпомагане – Крумовград.

Най-радостни бяха пристигналите 60 бивши директори и учители.

Директорът на гимназията Николай Георгиев изтъкна успехите на училището през последните години. Той разказа за най-важните спечелени проекти. Последните два, за над 450 хиляди лева, са за обновяване на материалната база на училището:

– Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища за периода 2024-2027 година на стойност 200 000 лева;

– „Училищна STEM среда“ на стойност 252 000 лв.

На тържеството рецитал по стихове на Смирненски изнесоха ученици от 11 „б” клас с ръководител  Шинка Чилингирова. С дефиле участва мажоретният състав, носител на сребърни медали и сребърна купа от републиканския фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“ – Пазарджик 2023, с ръководител Фани Дишлиева.

Танцьорите от „Веселите приятели“ през 2023 г. се завърнаха със сребърни медали от Международния конкурс Karnolsky Summer Camp в Слънчев бряг.

Последваха изпълненията на солистите, певците и танцьорите на „Фолклорна мозайка“ с ръководител Венцислав Чобанов. На сцената се изявиха Стефан Узунов – носител на два златни медала от републикански фестивали за деца със специални образователни потребности, и Севинч Мустафа – носител на много награди от общински и регионални прегледи на народното творчество.  Изненадата за всички бе изпълнението на групата на учители и служители „60 години професионална гимназия“, които вдигнаха на крака публиката с изпълнението на родопския химн „Бела съм, бела,  юначе”. Достоен финал за достойната годишнина.

Есра ОРХАН, 10 клас

от клуба на младия журналист в ПГ по транспорт в Крумовград

Снимки: Венцислав ЧОБАНОВ

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *