„Възраждане“ в Кърджали номинира за евродепутат Георги Дяков

Валери КОВАЧЕВ

Общинската структура на ПП „Възраждане“ в Кърджали номинира за евродепутат Георги Дяков, обяви днес на пресконференция председателят на структурата  и общински съветник в Кърджали Анета Георгиева. Георги Дяков е роден през 1985 година в Кърджали. Завършил е Финанси и Бизнес администрация. Владее английски и турски език. Има богат опит в няколко чужди предприятия. Много е пътувал из Европа във връзка с работата си. В момента е общински съветник от групата на „Възраждане“.

Основните критерии, на които трябва да отговарят кандидатите за евродепутати от ПП „Възраждане“ е да имат висше образование, да владеят поне два чужди езика, като един от предпочитаните е английски. Те трябва да са членове на структурите на „Възраждане“, да бъде патриоти и родолюбци по душа, за защитават националните интереси на България в Европейския парламент. Основното, което „Възраждане“ ще иска от своите представители в Европейския парламент е да бъдат първо родолюбиви българи и когато се разискват в казуси, касаещи развитието на Европа и в частност на България да защитават преди всичко интереса на българския народ, а не това какво лобира голямото европейско семейство. Трябва да търсят тези решения, които ще бъдат в наша полза, каза Анета Георгиева.

Кандидатът на „Възраждане“ трябва също да бъде открит и демократичен политик, да знае, че е избран с волята на избирателите и отива там да защитава техните интереси, а не да се включва в разни лобистки структури, които да защитават интересите на определени политики. Още трябва да е  работлив и ефективен, защото там не отива да вдига послушно ръчичка, а да умее да води дебати и политически спорове, ако се налага. Много е важно да защитава основните европейски ценности, които според нас са християнството, националната ни идентичност и традиционното българско семейство, като основна единица на обществото, уточни Анета Георгиева.

След разговори и обсъждане в нашата структура стигнахме до извода, че най-подходящ кандидат, който да номинираме пред националното ръководство е Георги Дяков. Той покрива всички критерии. Смятаме, че ще намери място в националната листа, заяви Анета Георгиева.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *