Люта битка за 5 милиона долара за гащетата на Мохамед Али

а първо четене едва ли звучи нормално някой да плати 5 милиона паунда за… чифт шорти. Когато обаче уточним, че става дума за шортите, с които боксовата легенда Мохамед Али побеждава Джо Фрейзър в епичната битка през 1975 година, ситуацията става съвсем различна.

Подписаният чифт от запазената му марка – бели с черни кантове шорти на Everlast се пускат на търг в рамките на спортната седмица в Ню Йорк на Sotheby’s, разкриват от Gong.bg.

Също там ценителите ще могат да се сдобият и с култовите маратонки Air Jordan 11 на Майкъл Джордан от петия мач от финалите на НБА през 1996 година, като тяхната стойност достига 317 000 паунда (част от колекция от 50 маратонки, носени от някои от най-великите играчи в историята на НБА).

Трудно обаче дори и те могат да се сравнят с шортите на Али от култовия бой срещу Джо Фрейзър, за който и до смъртта си легендата разказваше, че е бил „най-близкото до смъртта преживяване, което е имал“. Със сигурност същото би могъл да твърди и съперникът му, който след жестоките 14 рунда, остава с нарушено зрение и се качва на ринга още само два пъти, преди да се пенсионира.

Али пък се боксира още 6 години, преди през 1984 г. да се оттегли от бокса. Скоро след това му е поставена диагноза „Паркинсон“ и той се бори с болестта в продължение на три десетилетия преди смъртта си на 74-годишна възраст през 2016 година.

Боксовият двубой на Мохамед Али и Джо Фрейзър

Боксовият двубой на Мохамед Али и Джо Фрейзър/ Снимка: Getty Images

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *