Раздават утре помощите от БЧК в Чернооченско, общината ще помогне за доставянето им в домове по селата

Исмет ИСМАИЛ

Областният съвет на Български червен кръст-Кърджали предостави помощите от хранителни продукти на социално уязвими хора от района във временният пункт за раздаване, което се намира в новата автогара на Черноочене.

Разпределянето по населени места и раздаването ще започне в денят „Арефе“ преди свещеният празник Рамазан Байрам, т .е на 9 април /вторник/, съобщиха от Общинското ръководство на БЧК-Черноочене.

Подкрепата ще достигне до 1 260 души с активната помощ на Община Черноочене.

Имайки предвид това, че голяма част от бенефициентите са хора в неравностойно положение и възрастни от отдалечени села се създаде необходимата организация.

Работници, служители, спонтанни доброволци, съответните кметовете или кметски наместници на селата, чрез осигурен превоз от утре ще доставят хранителните продукти до домовете на правоимащите семейства по населените места.

От ръководството на БЧК-Черноочене отбелязват благодарността си за създадената организацията на Областния съвет на БЧК-Кърджали, за цялостната логистичната подкрепа на Община Черноочене, както и на Материално отговорното лице на Временния пункт– Рашид Адем, работниците и доброволците при доставянето на хранителните пакети до домовете на бенефициентите.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *