Учениците от Чакаларово ще представят община Кирково в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Нов живот

За втора поредна година възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“ с. Чакаларово се класираха на първо място и ще представят община Кирково в областния кръг на Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.
В състезанието, което се проведе днес в СУ „Отец Паисий“ с. Кирково участваха отборите на СУ „Отец Паисий“ с. Кирково, СУ „Христо Ботев” с. Чорбаджийско, ОУ „Христо Смирненски” с. Фотиново, ОУ „Васил Левски” с. Тихомир, ОУ „Иван Вазов“ с. Чакаларово и ОУ „Васил Левски“ с Дрангово.
Състезанието включва тестова проверка на теоретичните знания и практическа проверка чрез състезателни игри, в които учениците демонстрираха бързина и съобразителност при земетресение, херметизация на помещения, реакция при различни видове замърсявания, оказване на първа помощ и индивидуални средства за защита.
Основните цели са проверка на нивото на придобитите през основния курс на обучение знания, умения и навици за действия при бедствия, аварии и катастрофи и работа в екип при възникване на кризисни ситуации.
На първо място се класира отбора на ОУ „Иван Вазов“ с. Чакаларово, на второ място отбора на СУ „Отец Паисий“ с. Кирково и на трето място отбора на СУ „Христо Ботев“ с. Чорбаджийско.
На отборите заели първите три места бяха връчени грамоти и предметни награди. Поощрителни награди бяха осигурени и за всички участници в състезанието от Кмета на общината – Шинаси Сюлейман.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *