Ардино събра жители и гости на празничен концерт за Рамазан Байрам

Гюнер ШЮКРИ

Празничен концерт по случай настъпващия свещен мюсюлмански празник Рамазан Байрам събра жители и гости на централния площад в Ардино. W Програмата, която се състоя  на сцената в центъра на града, зареди всички присъстващи с много празнично настроение и положителни емоции. В нея се включиха група за турски фолклор с ръководител Пенка Нешева, Виктория Карамфилова от школата по народно пеене към НЧ „Родопска искра“ с ръководител Ергюн Мюмюнов.

Те бяха последвани с изпълненията на саз от Осман Сали и Мюждат Мустафа от Синчец, възпитаниците на ОУ „Хр. Смирненски“ от село Бял извор, Фолклорна група „Родопчанка“ към читалище „Родопска искра‘ с ръководител Светла Карамитева, танцова група „Искрица“ с ръководител Светлана Карамфилова, танцова формация „Балканика“ към читалище „Родопска искра“ с хореографи Валентина и Мирослав Кайджиеви, танцова група към Центъра за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс (ЦПЛР-ОДК) с ръководител Светлана Карамфилова.

От свои име и от името на Общинското ръководство кметът на община Ардино инж. Изет Шабан отправи своите искрени пожелания към присъстващите за здраве, щастие и благоденствие по случай настъпващия Рамазан Байрам. „Надявам се тази година да бъде още по-успешна за всички ни. Да се събираме на празници, да искаме прошка един от друг, дабъдем все така единни, сплотени и по-щастливи в утрешния ден“, заяви Изет Шабан.

Организатори на празничния концерт бяха община Ардино и НЧ „Родопска искра“.

 

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *