500 пакета с баклава раздадоха от Община Кърджали за празника Рамазан Байрам

Кметът Ерол Мюмюн и заместниците му – Байрям Байрям и Тунджай Шюкрю раздадоха 500 пакета с баклава по случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. В празничния ден ръководството на Община Кърджали лично почерпи със сладкото изкушения граждани и гости на града.

Хората останаха приятно изненадани от жеста. Всички си пожелаха преди всичко здраве и благополучие.

Рамазан Байрам е един от двата големи мюсюлмански празника през годината. Посрещнахме го с много настроение. Радваме се, че достигнахме до сърцата на много  хора. Радвам се, когато виждам усмихнати хора, изпълнени с вяра и надежда, каза пред журналисти кметът Ерол Мюмюн.

Той посочи, че молитвата, с която започна празникът, е била за здраве и благоденствие, за мир в душите и семействата и най-вече за мир по света.

След по-малко от месец предстои да посрещнем и големия християнски празник Възкресение Христово.  Ние като Община ще се погрижим отново да има празничен дух и атмосфера. Кърджали винаги е бил модел за подражание в това отношение, добави кметът.

На 12 април на площад „Освобождение“ в Кърджали от 19.00 часа ще има концерт на турската поп звезда Бурак Кут. Концертът е подарък за кърджалийци от кмета Ерол Мюмюн, който отправи покана към жителите на общината, а и на съседните общини, да присъстват на концерта.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *