Волейболният отбор на Бенковски се класира за финалите на републиканското ученическо първенство

Валери КОВАЧЕВ

Волейболният отбор на Средно училище „Никола Й. Вапцаров“ в село Бенковски, община Кирково, момичета – 11 -12 клас, зае първо място в зоналното ученическо първенство и се класира за финалите на републиканското първенство. Зоналният турнир се проведе в зала „Арпезос“ в Кърджали. Момичетата от Бенковски победиха с 2:0 Свиленград. Третият отбор от Казанлък не се яви.

През 2023 година отборът на училището в Бенковски също игра на финалите на републиканското ученическо първенство, които се проведоха в Етрополе. Тогава записа три победи. Заради  здравословни проблеми и контузии на няколко състезателки в последния момент не успя да влезе в призовата тройка на страната. Тази година смята да се реваншира. Във финалите миналата година участваха десет отбора, като с изключение на Бенковски всички бяха градски.

Отборът на СУ „Никола Й. Вапцаров“ е създаден по Националната програма на МОН „Заедно в изкуствата и спорта“. Треньор на отбора е Водичка Хаджиева, дългогодишен преподавател в училището.

Част от момичетата тренират и във Волейболен клуб „Кирково 15“ с треньори Динко Николов и Янко Башев. Тимът има силната подкрепа на директора на училището Съби Хаджиев. Ръководството на отбора  благодари на него и на двамата треньори от ВК „Кирково 15“.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Експерт по тютюна/някогашен/ каза:

    Браво момичета.И най-красивите на света.Да не ви е уроки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *