Ватерполистките на Арда достигнаха до финалите Момчетата U 13 победиха силните отбори на ЦСКА и „Локомотив“-Русе

Валентина ИВАНОВА

През почивните дни се проведоха важни състезания за ватерполистите U 13 и девойките U 17 на «Арда». В басейна на «Меден рудник» в Бургас се изиграха мачовете от втория кръг на Държавното първенство при юношите. Кърджалийци записаха две победи над отборите на ЦСКА и „Локомотив“-Русе.

След тежък двубой загубиха от „Аква спорт“-Варна. Неопитността на „сините“ дадоха неочаквани възможности на противника, от които той успя да се възползва, коментира за „Нов живот“ старши треньорът Иван Кръстев.

В третия си мач от турнира момчетата паднаха от силния тим на „Арена“-Бургас. Така във временното класиране след втория кръг ватерполистите U 13 на „Арда“ се нареждат на III-то място в група А пред ЦСКА и „Локомотив“-Русе.

За момчетата предстои още един, последен, кръг от Държавното първенство.

Девойките U 17 постигнаха голям успех. Те се наложиха над „Ботев“-Враца в IV-тия, последен, кръг на Държавното първенство. Това им осигури участие в полуфинал срещу „Арена“-Бургас.

В другия полуфинал врачани излизат срещу фаворита „Черноморец“.  При убедително представяне, кърджалийските ватерполистките имат шанс да играят финал с бургазлийки. Всичко ще се реши в последния кръг, който ще се проведе в средата на месец май.

Треньорът Величко Карабоюков определя резултата като изключителен успех, защото се знае, че ватерполистите имаха голямо прекъсване в подготовката си. Освен това „Арда“ е единственият клуб в първенството, който тренира в тесен и плитък басейн, неподходящ за водна топка.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *