Въведено е частично бедствено положение в община Ардино, шест населени места са откъснати от света

Нов живот

От 11 часа вчера в община Ардино е въведено частично бедствено положение. От поройните дъждове нивото на река Арда се е повишило. Придошлата вода е заляла потопяемия мост до село Китница. Прекъсната е пътната връзка със селата Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука, научи „Нов живот” от заместник-кмета на община Ардино Наско Кичуков. Преминаването на коли и пешеходци е невъзможно. Частичното бедствено положение ще бъде отменено след оттичане на водата и мостът стане проходим.

Както е известно през декември  миналата година придошлата вода отнесе аварийния въжен мост до село Китница, който се намираше на метри от потопяемия мост. По него можеха да преминават леки автомобили и линейки. Тогава също бе обявено частично бедствено съоръжение. Все още  правителствената Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане не е отпуснала необхидимите средства за неговото възстановяване.

Както е известно най-много дъжд през последните дни в Кърджалийска област падна в община Ардино. Само в четвъртък и петък там се изсипаха 99 литра на квадратен метър.

От пороите има наводнени мазета в жилищни блокове в Ардино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *