Христо Проданов: За постове и власт Мая Манолова минава през трупове, няма как да обедини лявото

За жалост няма да има съдебна реформа на второ четене. От БСП имахме политическата воля, но нещата не се случиха заради другите партии в парламента. Това заяви в студиото на „Събуди се“ по NOVA депутатът от БСП Христо Проданов.

Той подчерта, че докато от партията са защитавали своите предложения за съдебна реформа, то останалите формации като ПП, ДБ и ГЕРБ са си разменяли обвинение кой е провалил заседанията.

Служебното правителство очевидно започва да нанася много щети на България, каза още депутатът от БСП Христо Проданов като уточни, че БСП е направила всичко възможно за съставянето на редовен кабинет.

Народният представител каза още, че парламентарната демокрация е подложена на риск, защото в продължение на 2 години страната се управлява през повечето време от служебни правителства.

Според него опитите на депутатите за съдебна реформа са по-скоро прах в очите на хората.

Проданов отговори на думите на ресорния служебен министър Крум Зарков, че в парламентарната група на БСП няма борци за съдебна реформа така: „Ние сме били там на място, но с 24 народни представители можем да направим това и нищо повече. Ние правим това, което ни е възможно”.

„Човек, който за власт и постове минава през трупове”. Така депутатът от БСП описа Мая Манолова като подчерта, че тя няма да направи обединение на лявото у нас. По думите му повечето политически субекти, които имат претенции за обединение вляво, са напуснали БСП и са станали причина за разединението на лявото.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *