До къде стигнаха мачовете в Суперлигата? Вероятно Арда продължава в първенството и през следващия сезон

Извънредната ситуация в световен мащаб заради COVID-19 нанесе своите поражения във всички сфери на живота. Спортът не беше пощаден, всички спортни мероприятия бяха прекратени, дори Олимпиадата в Токио. Трябваше да се взимат тежки решения в извънредно положение. Прекратяване, анулиране или обявяване на шампиони преди да се е стигнало до края. На различните места взеха различни решения. БФВ реши първенствата да бъдат прекратени и обяви шампиони и при мъжете, и при жените. При жените нямаше полемики, разликата в класите на Марица и останалите е огромна.

Не така се стекоха нещата при мъжете. Нефтохимик беше обявен за шампион на база временно класиране, два кръга преди приключване на редовния сезон и без да са играни плейофи. Първенството приключи по нестандартен начин. Болшинството от клубовете приеха това решение със задоволство. Основният претендент за титлата Хебър изрази несъгласието си от взетото решение, отборът с най-голям бюджет и селекция остана на втора позиция (най-скъпото второ място). Както винаги в живота, има доволни и недоволни!

Крайно класиране в Суперлигата за сезон 2019/2020:
1. Нефтохмик
2. Хебър
3. Добруджа 07

4. Монтана
5. Марек
6. Пирин
7. Левски
8. ЦСКА
9. Дунав
10. Черно море
11. Арда
12. Славия

Както се очакваше, отборите, които поработиха здраво в селективен и организационен план, се представиха добре и постигнаха прилични резултати. Отборите с по-скромни възможности съвсем закономерно са в дъното на таблицата. Има и отбори, които самото оставане в Суперлигата, ги задоволява без да търсят някакво развитие, поради липса на ресурси. Както се казва, на всеки според възможностите!

Арда и Славия са последните два отбора в класирането. При тях прекратяването може да е от полза, при така стеклите се обстоятелства по всяка вероятност и през следващата година да играят в Супелигата без да има изпадащи и борещи се за оставане.

Източник: Sportal

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *