Два отбора от Кърджали участваха в битката за Купата на федерацията по риболовни спортове

Валери НЕДЯЛКОВ

Два отбора от Кърджали участваха в турнира за Купата на Българската федерация по риболовни спортове в дисциплината по спортен риболов на плувка, който се проведе на 8, 9 и 10 април на Гребния канал в Пловдив. Единият беше съставен от Димитър Димитров и Бирджан Мехмед, а другият от Абдулла Аптула и Аднан Дормуш.

Въпреки, че не влязохме в призовата тройка, доволни сме от представянето си, каза Димитър Димитров. Целта ни беше да си направим изводите за предстоящия от 18 до 22 май първи кръг от републиканското първенство, който ще се проведе също на Гребния канал. Получи се супер тренировка. Изчистихме някои неща в тактиката за републиканското. Амбициите ни са да спечелим за поредна година шампионата, уточни Димитър Димитров.

Димитър Димитров, Бирджан Мехмед, Абдулла Аптула и Аднан Дормуш участват в отбора на „Дренан България”, който през  миналата година спечели републиканската титла. Тази година към тях ще се присъдени Минко Боровски, тъй като отборът трябва да бъде от петима състезатели.

В битката за Купата на Българската федерация по риболовни спортове в дисциплината „Плувка участваха 37 отбора от цялата страна.

На снимката: Републиканските шампиони за 2021 г. кърджалийските риболовци Аднан Дормуш, Бирджан Мехмед, Димитър Димитров и Абдулла Аптула

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *