Община Ардино организира Риболовен фест край Дяволския мост

Гюнер ШЮКРИ

На 18 юни (събота) в местността „Дяволския мост“ на река Арда ще се организира традиционният „Риболовен фест 2022“ с разнообразна музикално-фолклорна програма. Риболовният фест включва състезание по улов на речна риба, туристически поход от град Ардино до Дяволския мост и фолклорна програма на любителски художествени състави към читалище „Родопска искра“.

Участниците в състезанието по улов на речна риба ще бъдат разпределени в три възрастови групи – деца до 14 години, мъже и жени. Задължително условие е да имат билет за риболов. Според регламента децата трябва да са придружени от родител или друг възрастен. Придвижването до мястото на състезанието е индивидуално. Времетраенето на надпреварата е 3 часа за мъже и жени и 2 часа за юноши и деца. Уловената риба се тегли с електронен кантар. При равен резултат се отчита кой е уловил най-големи екземпляри. За най-добрите въдичари от региона и страната община Ардино е осигурила специални награди. Награди ще получат още рибарите, които уловят най-малка и най-голяма риба, както и за „каръка“ на състезанието.

Заявки за участие се подават в отдел „Образование, спорт и култура“ на телефон 03678/24-49. Крайния срок за записване е до 17 юни (петък).

Организатор на проявата е община Ардино съвместно със спортните клубове, Туристическо дружество „Белите брези“, Общинския музей, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБПММН), ЦПЛР (ОДК), Читалище „Родопска искра 1921“, Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“.

На слука, риболовци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *