Гешев за изгонените руски дипломати: Това не е проблем на съдебната система

Главният прокурор Иван Гешев с първи коментар за изгонването на руските дипломати. Според него това не е проблем на съдебната система. Обвинител номер едно не коментира дали в прокуратурата е постъпвала информация от службите, съобщи NOVA.

„Има разделение на властите. Това не е проблем на съдебната система”, категоричен беше той.

По-рано през седмицата говорителката му Сийка Милева посочи, че в обвинението не е постъпвала информация от службите за нерегламентирана дейност на изгонените руски дипломати на територията на България.

Общото събрание на прокурорите не събра кворум за началото. Главният прокурор Иван Гешев заяви при откриването, че са се регистрирали 414 от необходимите над 750 за кворум, предаде БТА.

Така началото се отлага с един час.

Общото събрание на прокурорите изслушва осемте кандидати за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на магистратите. Това е последното изслушване, след като следователите и съдиите излъчиха своите представители.

Осем кандидати се борят за четирите места. Сред претендентите са председателят на Асоциацията на прокурорите и един от заместниците на главния прокурор Иван Гешев.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *