Златните тенисистки на Ардино тръгват на Балканиада в Босна

Валентина ИВАНОВА

Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу, най-успешните и талантливи състезателки по тенис на маса в Ардино, стягат сакове за предстоящо пътуване. На 21 август в Босна започва Балканиадата за мъже и жени, в която те ще участват. Това съобщи за «Нов живот» Бейхан Емин, личният им треньор в Спортен клуб по тенис на маса «Юнак».

Двете елитни тенисистки, заедно с колежката им Фунда Байрямова, постигнаха исторически требъл през сезон 2021/ 2022, спечелвайки три шампионски титли отборно във възрастовите групи до 15 години, до 19 години и до 21 години. Те станаха и вицешампионки във Висшата лига при жените, макар че са едва по на 15-16 години.

Сиделя донесе и първи исторически медал за България от Европейско първенство. Преди месец в Белград на смесени двойки тя и партньорът й Йоан Величков от София извоюваха бронзовите медали.

Момичетата и техният треньор в Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ Бейхан Емин

Цветелина Георгиева, другата златна хилка на Ардино, също се представи силно на шампионата на Стария континент. В отборната надпревара при девойките тя приключи с баланс от 14 победи и само една загуба. И двете ардински тенисистки се представиха блестящо и в индивидуалната надпревара, като се класираха сред най-добрите осем в Европа.

Младите таланти в Ардино се разгръщат благодарение на безспорния специалист и всеотдаен треньор Бейхан Емин. Завършилият миналия месец сезон с три големи победи в шампионатите на България, е нещо непостигано досега, нещо за което дълго ще се говори. То е връх в неговата кариера и венец на дългогодишните неуморни усилия на селекционера и неговите възпитанички.

Цвети е на 16, наесен ще започне в 11-ти клас. Има интерес към компютрите и смята да продължи образованието си в точните науки. Сиделя е на 15 години мечтае да стане архитект. С каквото и да се захванат, лъчезарните и упорити млади дами, резултатът ще е положителен. Те са обречени да успяват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *