Ръководството на Ардино и гостите от Къркларели поднесоха цветя пред бюст-паметника на поета Сабахаттин Али

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан, връчи на заместник-кмета на побратимената турска община Къркларели Арда Колджулар плакет, който съдържа различни послания, като мир, приятелство, любов, надежда, толерантност, свобода, благоденствие, вяра, истина.  Това се случи по време на презентацията в Общинския музей за жизнения и творчески път на родения в Ардино /1907 г./  Сабахаттин Али, представена от зам.-председателя на Обществен съвет „Закрило на културното наследство“ Селяхидин Карабашев. Гостите от Къркларели са на двудневно посещение в Ардино по повод първото издание на Дните на Ардино.

„Този плакет е в знак на нашето приятелство, както и топлите взаимоотношения между двете побратимени общини Ардино и Къркларели. Даряваме го от сърце и душа, за да го пренесете при вас в Къркларели“, заяви инж. Изет Шабан.

Зам.-кметът на Къркларели Арда Колджулар благодари за оказаното внимание. Тоя заяви, че цялата им делегация е много щастлива от посещението в родната земя на Сабахаттин Али.

„Надяваме се нашето взаимно сътрудничество да продължи и в бъдеще“, заяви Колджулар.

Кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на Къркларели Арда Колджулар и секретарят на община Къркларели Гюлшах Еритен поднесоха цветя пред бюст-паметник на световноизвестния турски писател и поет Сабахаттин Али в двора на Общинския музей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *