Третокласниците от ОУ „Васил Левски“  написаха приказка за приятелството 

На 28 септември 2022 г. учениците от III „а“ клас при ОУ „Васил Левски“ заедно с детската писателка Маргарита Павлова написаха приказка със заглавие „Пътешествието на Златноелечко в гората“.

smart

Малките писатели твориха в библиотеката на НЧ „Родопски фар – 1938“ по проект „Учим и творим“ в рамките на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Лидл за по-добър живот“.

Творческата срещата на учениците с г-жа Павлова премина в дискусии и предложения кои герои в какви приключения ще се впуснат, къде и с кого ще се срещнат и какво ще последва след това. Интересно е да споменем, че илюстрациите са нарисувани от малките писатели.

В края на срещата Маргарита Павлова похвали учениците за изобретателността им, творческия им потенциал и креативността. Обърна се към учителите на III „а“ клас госпожите Неше Сюлейман и Мариана Митрева с думите: „Радвам се, че днес с Вашите възпитаници написахме приказка за приятелството, добрите взаимоотношения и взаимопомощ – ценности, които те споделят. Това е повод да се гордеете с тях и заедно с вашите партньори от НЧ „Родопски фар – 1938“ да продължите да работите и надграждате добродетели, четейки книги.“

Настоящият проект „Учим и творим“ се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива  но Лидъл България  „Ти и Лидл за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Сподели за в. Нов живот Иван Узунов – председател на читалището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *