ВМРО призова за ново вето над преговорите РСМ-ЕС

Недопустим е приетият закон от Северна Македония, който налага преименуване на българските културни клубове, намиращи се в РСМ, с претекст, че будят фашизъм.

Това заявиха от ВМРО в позицията си, която изпратиха на МВнР. Войводите апелират за спиране на преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз.

Според партията измененията в закона на РСМ са с цел провокация и опит да припишат фашистка принадлежност на исторически личности като Иван Михайлов и Цар Борис III.

Натискът от Брюксел, България да свали ветото върху преговорите на РСМ и ЕС, даде зелена светлина на антибългарските действия от страна на Северна Македония, посочват от ВМРО като обвиняват партиите в 46-ото НС в предателство на българския национален интерес.

Същите партии позволиха да бъде разкрит македонски културен клуб в Благоевград, носещ името на Никола Вапцаров, с твърдението, че той е македонец, допълват в позицията си от ВМРО.

А сега следва насилствено преименуване на КЦ „Иван Михайлов“ и КЦ „Цар Борис III“, макар нито един от двамата да не е бил фашист, от което става ясно, че в днешна Македония управляват сталинисти, посочват от партията.

Един доволен поне ще има и това е Русия, които ще получат чудесен свой агент, а по-точно македонския политически елит, в бъдещия нов състав на Европейския съюз, заключиха ВМРО.

Източник: Нюз.бг
Снимка: пресцентър ВМРО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *