В Златоград обсъждат важен проект за обновяване на центъра

  • Срещата на администрацията с гражданите е насрочена за 9 ноември от 16 часа

Нов живот

Кметът Мирослав Янчев кани жителите на Златоград да обнсъдят техническия проект за благоустрояване и обновяване на улици и междублокови пространства в централната градска част.

Обхватът на разработката включва част от ул. „Стефан Стамболов“ – участък от сградата на Районно управление Златоград към ОД на МВР, в посока Стария град, до кръстовището с ул. „Тракия“ – до мост при търговски обект „Бялата къща“, както и междублоковите пространства на юг от улицата.

Основната цел на проекта е подобряване на физическата среда, привлекателността на града и качеството на живот, безопасност на средата на обитаване, оптимизиране на комуникационните потоци и възможностите за социални контакти, обновяване на търговската и пешеходна достъпност.

С реализацията на планираните дейности ще се осигури устойчив и динамичен градски център, транспортна достъпност и добра комуникация до административни, жилищни и търговски обекти, ще се повиши безопасността и сигурността на градската среда.

Ръководството на общината се надява на срещата гражданите да изразят своите мнения, становища и предложения. Тя е насрочена за утре, 9 ноември 2022 г., от 16 часа пред търговски обект – Пица „Макс“ на ул. „Стефан Стамболов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *