В Кърджали се задава турнир по вдигане от лег

Нов живот

За поредна година КФК „Титан“ съвместно с Община Кърджали организира турнир по вдигане от лег за ученици до 12 клас.

КФК „Титан“ отново събира най-здравите юноши на област Кърджали да премерят сили в залата. Турнирът е ежегоден, но поради Ковид ограниченията имаше прекъсване от 2 години. Липсата на движение, типична за живущите в нашите географски ширини, се дължи главно на начина на живот на населението. Забързаното ежедневие и проблемите карат хората да забравят да се погрижат за тялото си и да се замислят за своето здраве.

Вследствие на последните събития в световен мащаб все повече наши сънародници започнаха да обръщат повече внимание на физическото си състояние. Обездвижването по време на системните локдауни мотивира хората да променят начина си на живот. За тази цел много от тях избраха именно фитнеса.

Раздвижването и добрата физическа форма са само част от предимствата, които залата дава. Фитнесът за много хора е и начин те да се социализират, да създават нови контакти и да намират хора с близки до техните интереси.

Тази година състезанието ще се проведе на 24 ноември 2022 година в спортната зала на клуб „Титан“ от 18 часа. Записванията са в залата или непосредствено преди състезанието. За победителите са предвидени купи и материални награди.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *