Златаровци взеха участие в Националния форум „Еволюция на вкусовете“

Нов живот

На 25.02. 2023 г. в Културния център на гр. Стара Загора се проведе кулинарния форум „Еволюция на вкусовете“.  Събитието се провежда за втора поредна година.  Организатори на събитието бяха Chef’s club България и Българска асоциация за кулинарна култура.

Форумът беше открит официално от заместник-кметовете на Стара Загора Милена Желева и Красимира Чахова,  от министъра на туризма Илин Димитров и от заместник-министъра на земеделието Георги Събев.

Основната цел на мероприятието бе чрез демонстрационно- семинарна част, проведена от различни – шеф готвачи, сладкари, шоколатиери, хлебари, бармани, баристи е да се обогати визията на учителите за настоящите тенденции и новости в кулинарното изкуство. Във фоайетата  бяха разположени презентационни щандове на фирмите- партньори. А на сцената се представиха ястия от шеф- готвачи, през целия ден имаше лекции и дискусии по концептуални теми и проекти на различни презентатори. Участваха над 300 професионални готвачи, ресторантьори и хотелиери, 120 учители от 58 професионални гимназия по туризъм и над 130 ученици от специализирани паралелки – готвачи, хлебари, сладкари.

Всички присъстващи в Културния център успяха да се насладят на много емоции от безкрайния темперамент, духовито – саркастичния стил на шеф Ради Стамболов. Над 540 участници получиха грамоти за участие в този форум, съчетал в себе си пъстрата смесица от баланс, вкус, качество, аромат и естетика в кулинарията.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *