На пазара в Кърджали всеки търси български краставици (Снимки) Агнешкото се продава на дребно по 20 лева за килограм

  • По-скъпи са от вносните, вървят по 6 лева

Нов живот

Слънчевото време в съботния ден изкара кърджалийци от домовете им и мнозина си направиха разходка до Пазара на производителите. Други пък целенасочени решиха да се заредят с плодове и зеленчуци, разчитайки цените да са по-поносими за изтънелия им джоб. Край сергиите имаше и такива, които само гледаха и питаха, но си тръгнаха с празни ръце.

А щандовете вече са отрупани с марули, лук, репички, почти всички са родно производство. Най-свежи изглеждат джебелските. Цените се движат от 0,80 до 1,20 лв. При жените, които предлагат собствено производство от двора, в малки количества, може да се спазарите и за 0,40 лева.

Навсякъде се предлагат краставици по 4-5 лева за кило и домати по 3,50 нагоре, внос от Гърция и Турция. Рядко се предлагат български, макар някои търговци твърдят че са родно производство. По цената може да се разбере лесно – нашенските са по-скъпи, вървят по 6 лева.

Цените на цитрусовите плодове не падат. Макар вече да им минава сезонът, продължават да се купуват дори повече от ябълките, които са в изобилие.

Голямо е търсенето на разсад и фиданки. Доматите „Паулина“, „Наслада“, „Калина“ са по левче, само сорт „Ръгби“ струва 1,20 лева за стрък. Най-предпочитани са отлежданите в Резбарци.

Сега е времето да си засадите и рози в двора. Обикновените са 5 лева, а тези, дето стават като дърво са по-скъпички, по 30.

Има и всякакви дребни цветя в малки саксийки, готови да ги боднеш в градината. Струват от 1 до 4  лева, а разнообразието е голямо.

Тези, които чакат агнешкото да поевтинее за Великден, могат да си го купят на дребно засега по 20 лева за килограм.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *